
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Plastik ve estetik cerrahi, doğumsal ya da sonrasında oluşmuş biçim, işlev ve şekil bozukluklarının giderilmesine yönelik uygulama yapan bir alandır. Plastik, Yunanca ‘plasticos’ kelimesinden gelmektedir. Plastik cerrahi insan bedeninin yüzeyinde oluşan cerrahi problemlerle ilgilenmektedir. Estetik alanı ise her anlamda iyi hissetmek ve görünmek için vücutta gerçekleştirmek istenilen değişiklikleri içermektedir. Her insanın yaşam tarzı ve beklentileri farklıdır. Plastik cerrahiye dâhildir. Plastik cerrahi operasyonları, kişilerin vücutlarında görsel anlamda memnun olmadıkları bölümlerde yapılarak, istenilen forma ulaştırılmasını sağlamaktadır. Özel Aksu Göztepe Hastanesi plastik ve estetik cerrahi bölümü bu alanda deneyimli kadrosuyla hizmet vermektedir.
Plastik ve estetik cerrahi bölümünde gerçekleştirilen işlemler
· Meme Estetiği:
- Meme küçültme, Meme büyütme estetiği (Mamoplasti),
- Meme dikleştirme (Mastopexy),
- Jinekomasti
· Burun estetiği:(Rinoplasti)
- Burun ucu estetiği ameliyatı
· Vücut şekillendirme ameliyatları
- Yüz Germe (Face lift),
- Karın Germe (Abdominoplasti),
- Kol Germe (Brakioplasti),
- Alın, Boyun, Sırt, Bacak, Popo Germe Operasyonları
· Yanak estetiği: (Bişektomi)
- Dudak kaldırma, kaş kaldırma
· Botoks
· Liposuction: (Yağ alma)
· Kepçe kulak ameliyatı: (Otoplasti)
· Ben aldırma (Nevüs Eksizyonu)

Laboratuvar
Laboratuvar
Hastane laboratuvarları, ileri teknoloji ve uzmanlığın buluşması ile hekimi tanıya götüren ya da doğru hasta yaklaşımını sağlayan en emin yollardan bir tanesidir. Özel Aksu Göztepe Hastanesi Laboratuvarı’nda Biyokimya ve Mikrobiyoloji alanlarında analiz edilen tüm testler sonuçlandırılmaktadır.
Laboratuvarımız iç ve dış kalite kontrol sistemleriyle ve periyodik kalibrasyon çalışması ile cihaz parkında güvenliği sağlarken, eğitimli ve deneyimli kadrosu ile mikroskobik inceleme ve manuel tetkiklerde güvenilirliğini temellendirmektedir.
Hastane otomasyon sistemi entegrasyonu ile cihazlarda çalışılan tüm tetkik sonuçları sistemde izlenebilmekte ve arşivlenebilmektedir. Laboratuvar çalışması 7 gün ve 24 saat boyunca uzman hekimlerimizin gözetiminde kesintisiz devam etmektedir.

Endoskopi
Endoskopi
Endoskopi, ucunda kamera olan 8-10 mm kalınlığında son derece yumuşak bir boruyla görüntülenen bölgelerin bir monitöre aktarılması suretiyle, içi boş organların (Yemek borusu, mide, oniki parmak bağırsağı ve kalın bağırsak) incelenmesini sağlayan bir yöntemin genel adıdır. Eğer bu işlem yemek borusu, mide ve oniki parmak bağırsağı için ağızdan girilerek yapılıyorsa gastroskopi, anüs yoluyla girilerek yapılıyorsa kolonoskopi adını alır. Bu cihazlara sırasıyla gastroskop ve kolonoskop denir.
Gastroskopi
Mide kanaması, mide ve oniki parmak ülseri, gastrit, reflü, yemek borusu iltihabı, mide polipleri, mide kanseri gibi hastalıkların tanısında kullanılır. İşlem esnasında tespit edilen lezyonlardan biyopsi almak, polip ve yabancı cisimleri çıkarma ve kanamaları durdurmak gibi işlemler yapılabilmektedir.
Kimler Gastroskopi Yaptırmalıdır?
Doktorlar değişik tıbbi nedenlerden dolayı gastroskopi yapılmasını önerebilirler. Aşağıda bunların en önemlileri sıralanmıştır:
· Uzun süreli mide yakınmaları olan kişiler
– Midede yanma
– Ekşime
– Hazımsızlık
– Yemeklerden sonra şişkinlik
– Ağıza acı/ekşi su gelmesi
– Yemekten sonra göğüste yanma hissi
· Orta ve ileri yaşta yeni beliren mide şikâyetleri olan kişiler
· Tıbbi tedaviye yanıt vermeyen sindirim sistemi sorunları yaşayan kişiler
· Reflü yakınmaları olanlar
· Mide kanaması geçirmiş ya da geçirmekte olan hastalar
· Kansızlığı olan kişiler
· Yutma güçlüğü olanlar
· Mide kanseri şüphesi olanlar
· Birinci derecede akrabalarında mide, kalın bağırsak kanseri veya sindirim sisteminin diğer malign hastalıkları olan kişiler
· Başka yöntemlerle sebebi tespit edilemeyen karın ağrısı şikâyeti olanlar
Kolonoskopi
Anüsten girilerek öncelikle bu bölgede anal fissür, fistül, hemoroid gibi anal kanal hastalıkları araştırılır. Akabinde bağırsak içinde ilerleyerek kanama, ülser, tümor gibi lezyonlar kontrol edilir. Kanserin öncesi olarak bilinen polipler çıkartılarak ileride oluşabilecek kanserden hasta korunmuş ve tedavi sağlanmış olur. Kolonoskopi cihazıyla kalın bağırsakların yalnızca son 40 cm’lik bölümünün (Rektum ve sigmoid kolon) incelenmesine ise rektosigmoidoskopi denir. Kolonoskopik incelemenin daha kısıtlı bir bağırsak bölümüne uygulanmasıdır.
Kimler Kolonoskopi Yaptırmalıdır?
Doktorlar değişik tıbbi nedenlerden dolayı kolonoskopi yapılmasını önerebilirler. Aşağıda bunların en önemlileri sıralanmıştır:
· Dışkılama alışkanlığında kabızlık veya ishal yönünde değişiklik belirmesi
· Makattan kan gelmesi veya dışkıda gizli kan testinin pozitif bulunması
· Daha önce kalın bağırsak kanseri veya polibi saptanan ve tedavi görmüş hastaların takibi
· Kansızlık (anemi)
· Başka yöntemlerle sebebi tespit edilmeyen karın ağrısı şikâyeti
· İnflamatuar bağırsak hastalığı (Ülseratif kolit, Crohn hastalığı) olanlar
· Birinci derece akrabalarda kalın bağırsak kanseri olanlar
Bunların yanı sıra gelişmiş toplumlarda, 50 yaşını geçmiş herhangi bir şikâyeti olmayan bireylere polip ve kanser taraması amacıyla kolonoskopi yapılmaktadır. Kalın bağırsak kanserlerinin büyük bölümü polip adını verdiğimiz yumruların zaman içinde habis değişiklik göstermesi neticesinde gelişir. Poliplerin bulunup çıkartılması kalın bağırsak kanserinin engellenmesinde önemli bir adımdır. Birinci derecede akrabalarında bağırsak kanseri olanlarda taramaya 40 yaşında veya kanserin belirdiği yaşın 5-10 yıl öncesinde (Hangisi daha erkense) başlanmalıdır.
Perkutan Endoskopik Gastrostomi (PEG):
PEG, ağız yoluyla gıda alamayan hastaların beslenmesini sağlamak amacıyla karın duvarından geçirilen esnek bir tüpün mideye yerleştirilmesi işlemidir. Bu uygulama katı-sıvı gıdaların ve ilaçların yemek borusundan geçmeksizin doğrudan mideye ulaşmasını sağlar. Bu yöntem özellikle uzun süre yoğun bakımda yatan, herhangi bir sebepten dolayı yutma refleksi kaybolmuş hastaların beslenmesi için uygundur.
Tüm bu işlemler, kolunuzdan açılmış olan bir damar yolu vasıtası ile verilen ve uyku haline (sedasyon) yol açan ilaçlar sayesinde ağrısız ve konforlu bir biçimde yapılmaktadır.
Endoskopik İşlemlerde Hazırlık ve Sonrası:
1. İşlem için hastaneye gelindiğinde midenin boş olması gereklidir. Bu nedenle en az 6 saat açlık gerekmektedir.
2. Üst gastrointestinal sistem endoskopisi (Gastroskopi) için midenin boş olması yeterli iken alt gastrointestinal sistem endoskopisi (Kolonoskopi) için açlığa ilave olarak bağırsak temizliğine de ihtiyaç vardır. Bunun için işlemden bir gün önce sulu-berrak gıda ile beslenmeye geçilmesi, bol su içilmesi ve ağız yoluyla müsil etkili ilaçlar alarak bağırsakların boşaltılması önerilir. İşlem randevusu verilirken hastaya gerekli bilgilendirme yapılır.
3. Düzenli kullanılan ilaçlar işlemden en az 6 saat önce su ile alınabilir. Aspirin, kan sulandırıcı ilaçlar, diyabetik ilaç veya insülin kullanıyorsanız lütfen doktorunuza bildiriniz.
4. Herhangi bir ilaca karşı alerjiniz varsa lütfen doktorunuza bildiriniz.
İşlem sonrasında hasta, dinlenmesi için hasta odasına alınır. Uygulanan ilaçların etkisi nedeniyle bir süre (30-60 dakika) istirahat eder. Daha sonra endoskopi ünitesi personeli gözetiminde giyinip hastaneden ayrılabilir. Eve dönerken araç kullanılmaması ve bir refakatçi eşliği önerilir. Günün geri kalanının evde dinlenerek geçirilmesi uygun olacaktır.
İşlemden 30-60 dakika sonra sulu-yumuşak yiyecekler yenilebilir. İşlem gününde çok katı, çok sıcak, çok soğuk, gaz yapıcı, yağlı ve baharatlı gıdalar alınmamalıdır.
Endoskopik incelemenin detayları yazılı ve görseli bir rapor olarak hastaneden ayrılmadan önce hastaya sunulur. Biyopsi ve polip alma gibi işlemler de yapılmışsa patoloji sonuçlarının çıkışına göre bilgilendirme yapılır.
Uygulanan işlem nedeniyle karında hafif şişkinlik-gaz hissi, boğazda hafif yanma hissedilebilir. Bu bulgular geçicidir. Gittikçe şiddetlenen ağrı, bulantı-kusma, ateş veya kanama olması durumunda hasta mutlaka hekimini aramalıdır.
Bölüm Hekimlerimiz

Check – Up
Check Up Hizmetleri
Periyodik check up uygulamasıyla yüksek yaşam kalitesi şansını arttırmak olasıdır. Check up kendisini sağlıklı hisseden bireylerin genel kontrolüdür. Bazen henüz belirti vermemiş hastalıklarının erken dönemde tanısını sağlar, tedavisini kolaylaştırır. Yaşımız kaç olursa olsun düzenli olarak check up yaptırmak yaşama daha sağlıklı ve umutlu bakmamızı sağlar. Son yıllarda hastalık teşhislerinde kullanılan yöntemler hızla geliştiğinden check up değerlendirmelerinin yaşam konforumuzu korumadaki önemi her geçen gün artıyor. Yılda bir kez; yaşınıza, cinsiyetinize, genetik ya da edinilmiş risklerinize, taleplerinize, endişelerinize uygun, “Size Özel” check up programını uzman hekimimizle birlikte planlayınız. Check up sonuçlarınıza göre doktorunuzun önerilerine uyarak yaşam tarzınızı gerektiği şekilde yönlendirebilir, gelecekte rastlanması olası hastalıklarınızı engelleyebilirsiniz ya da risklerinizi minimize edebilirsiniz. Erken tanı ve tedavi sizi ilerlemiş hastalıkların neden olabileceği kötü sürprizlerden kurtarır.
Check Up Paketlerimiz:
· 40 Yaş Üstü Kadın Check Up
· 40 Yaş Altı Kadın Check Up
· Erkek Check Up
· Çocuk Check Up ( 2 / 16 yaş arası )
Check Up’a Gelmeden Önce Nelere Dikkat Etmelisiniz?
Check up öncesinde aşağıdaki koşullara uyulması, check up sonuçlarının doğruluğu açısından ciddi bir önem taşımaktadır.
· Aç olun: Bir önceki gece saat 00.00’dan sonra gıda almamaya çalışın.
· Kahvaltı etmeyin, atıştırmayın.
· Sigara, çay, kahve içmeyin, sakız çiğnemeyin. (Gece saat 00.00’dan sonra sigara içmeyin.)
· Fazla su tüketmemeye gayret edin. (Gece saat 00.00’dan sonra en fazla bir su bardağı içebilirsiniz.)
· Sabah aç olarak almanız gereken ilaçlarınız varsa o günlük kullanmayın.
· 3 gün öncesinden alkol tüketmeyin.
· Check up’a geleceğiniz gün egzersiz yapmayın.
· Gebeyseniz ya da bu konuda kuşkularınız varsa işlemlere başlamadan önce mutlaka hekiminize bildirin.
· Daha önce yapılmış test ve inceleme sonuçlarını lütfen beraberinizde getirin.
· Takı takmayın.
· Kadınlar için check up mensturasyon (adet) günlerine rastlamamalıdır.
Hangi Durumlarda Check Up Randevunuzu Ertelemelisiniz?
Check up öncesinde aşağıdaki durumlardan birini veya birkaçını yaşıyorsanız check up randevunuzu erteleyiniz.
· Sabah başlayan ateş, halsizlik, boğaz ağrısı gibi infeksiyon bulgularınız varsa,
· Mensturasyon (Adet kanaması) başlamışsa,
· Devam eden antibiyotik tedaviniz varsa,
· 3 günden az süre içinde alkol aldıysanız.
Check Up Öncesi İlaç Kullanımı
Check Up için hastaneye gelmeden 2 gün önce vitamin, bitkisel ya da besin destek ilaçları ve demir ilaçlarına ara verilmelidir.
Tansiyon, diyabet (Şeker hastalığı), kalp, romatizma, tiroid hastalığı, kolesterol yüksekliği, psikiyatrik hastalıklar, nörolojik hastalıklar gibi kronik hastalıklar nedeniyle kullanılan ilaçların kesilmesine gerek yoktur. Bu ilaçların sabah dozlarını check up tetkikleri için kan alımı sonrasında alabilirsiniz.

Radyoloji
Bölümümüzde bulunan radyolojik inceleme yöntemleri her türlü konvansiyonel radyoloji;
- BT ( MULTI SLICE ) BİLGİSAYARLI TOMOGRAFİ
- DİJİTAL RÖNTGEN
- ULTRASONOGRAFİ (USG)
- MAMMOGRAFİ
- RENKLİ DOPPLER’ dir
Bu inceleme yöntemleri ile klinisyen uzman hekimler ile koordineli olarak deneyimli radyoloji uzmanları tarafından hastaya en doğru tanı koyulmaktadır. İncelemeler içerisinden hastanın klinik doktoru tarafından radyoloji ile irtibat kurularak hastaya ve hastalığa en uygun olanı seçilmekte inceleme sırasında oluşabilecek komplikasyon ve yan etkilerin minimuma indirilmesi için her türlü önlem alınmakta, incelemeler en üst düzeyde ve emniyetle uygulanmaktadır. İncelemeler sırasında oluşan radyasyon miktarının kontrolü yapılmış, gerek hastaya ve gerekse personele güvenlik sınırı içerisinde kalan minimum düzeye inecek şekilde ayarlanmıştır. Mamografi cihazımızda hastaya en az radyasyon veren son model sistem mevcuttur. Gereklilik halinde mamografi ultrasonografi ile birlikte yapılmaktadır. Renkli Doppler ve ultrasonografi incelemeleri tüm batın, toraks, boyun, tiroid, meme, lenfadenomegali, testis, yüzeysel ve yumuşak dokular, kalça, kranium, kas ve terdonlar, eklemler, üriner sistem, jinekolojik, obstetrik, periferik arter hastalıkları, varis, venöz tromboz, anevrizma gibi geniş bir yelpaze oluşturmaktadır.
Bölüm Hekimlerimiz

Üroloji
Üroloji
Hastanemiz üroloji kliniğinde tüm üro-genital hastalıklar en yeni yöntemlerle teşhis edilmekte ve bu hastalıklar açık cerrahi ve endoskopik yöntemlerle ameliyat edilmektedir. Ayrıca sıradan ameliyatlar dışında radikal nefrektomi-pyeloplasti-total sistektomi-radikal prostatektomi – üretroplastiler – anti reflex ameliyatları, retroperitoneal lenf diseksiyonu gibi özellik isteyen ameliyatlarda kliniğimizde rutin olarak yapılmaktadır.
PROSTAT HASTALIKLARI
Erkeklerde yaşla birlikte hormonal ve çeşitli etkenlere bağlı olarak prostat bezinin (Erbezi) büyümesi; iyi huylu benign prostat hiperplazisi (BPH) ve kötü huylu prostat kanseri (Prostat Ca) olmak üzere iki türlüdür. BPH’ın klinik sıklığı 60-69 yaş arası erkeklerde %51 olarak saptanmıştır. Kendini sık idrara çıkma, geceleri idrara kalkma, damla damla idrar yapma, idrar kaçırma gibi şikâyetler ile belli eder. Tedavisinde; ayrıcı tanısı yapıldıktan sonra, şikâyetlerin şiddetine, yan etkilerine ve prostatın büyüklüğüne göre; ilaçla tedavi, açık ya da kapalı prostat ameliyatları (TUR-P) ve lazerle tedavi olmak üzere farklı metotlar bulunmaktadır. Prostat kanserinde ise erken teşhis hayat kurtarıcıdır. Bunun için 40 yaş üstü erkeklerde yada bir kez prostatın parmakla muayenesi (RT) ve prostat spesifik antijen (PSA) kontrolü gereklidir. Şüpheli olgularda transrektal ultrasonografi eşliğinde (TRUS) biyopsi, MR füzyon biyopsi endikedir. Hastanemizde BPH (İyi huylu prostat büyümesi) tedavisinde TURV-P (Endoskopik yöntemle prostatın buharlaştırılması) ve TUR-P yöntemi ile cinsel fonksiyon kaybı olmadan 48 saat hastanede kalış süresi ile tam tedavi sağlanabilmektedir.
ÜRİNER SİSTEM TAŞ HASTALIĞI
Prostat patolojileri ve idrar yolu enfeksiyonlarından sonra idrar yollarını büyük sıklıkla etkileyen üçüncü hastalık idrar yolları taşlarıdır. Uygun tıbbi tedavi ve taş hastalığının nüksünü azaltmaya yönelik yaşam tarzlarını yönlendiren ayrıntılı bir metabolik değerlendirmede önemlidir. Böyle bir izlem ve tıbbı girişim olmaksızın 5 yıl içinde taş nüksü %50’lerdedir. 4-5 mm’lik taşların kendiliğinden düşme şansı %50, 6 mm’den büyük taşların kendiliğinden düşme şansı ise %5’den düşüktür. Çoğunlukla kendini şiddetli ağrı ve idrardan kan gelmesi ile belli ederse de, bazı olgularda uzun süre sessiz kalarak böbrek harabiyetine ya da böbreğin kaybedilmesine kadar giden sonuçlara neden olabilmektedir.
Ailesinde taş öyküsü olan ya da daha önce taş düşürmüş olan hastaların 6-12 ay aralıklarla kontrolden geçmeleri önerilmektedir. Hastanemizde böbrek taşlarının tedavisinde üreter alt uç taşlarında (Böbrekten yola düşmüş) endoskopik yöntemle taşın kırılması URS, daha büyük taşlarda kapalı yöntemle böbrek içinden taşın kırılması PCNL ve RIRS, FLEKSİBL böbrektaşları tedavisi yapılmaktadır.
HASTANEMİZDE RUTİN ÜROLOJİ AMELİYATLARI DIŞINDA, ÖZELLİK GEREKTİREN AMELİYATLAR OLARAK;
- Endoskopik üreter taşı tedavisi URS
- Endoskopik böbrek taşı tedavisi PCNL, RIRS
- Üreteropelvik darlıklarda lazer ya da soğuk bıçak ile endopyelotomi
- Kadın inkontinansında (İdrar kaçırma), Sling yöntemleri: TVT, IVS, İnfast
- Erkek intertilitesinde (Kısırlık tedavisinde) mikroskopik varikoselektomi
- Erkek empotansında (İktidarsızlık); dorsal venligasyonu ve penil protez ameliyatları
- Peyronie hastalağında (Penis eğriliğinde) plak rezeksiyonu ve greft konulması
- Prostat tedavisinde buharlaştırma TURV-P, TUP-P, Tripolar TUR-P
- Hipospadias ameliyatları
- Üretra darlıklarının lazer ile tedavisi ve stent yerleştirilmesi
- Mesane tümörlerinde TUR-TM mesane
Bölüm Hekimlerimiz

Nöroloji
Nöroloji; beyin, omurilik, sinir doku ve kasların yapısal bozuklukları sonucunda ortaya çıkan hastalıkların tanı ve tedavisi ile ilgilenmektedir. Baş ağrısı, baş dönmesi, denge kusuru, bilinç kaybı gibi bulgular genellikle bir nörolojik hastalığın işareti olarak ortaya çıkmaktadır.
İnme, epilepsi, parkinson hastalığı, multiple skleroz, demans ve doğumsal ya da edinsel kas hastalıkları nörolojinin kapsamındaki belli başlı hastalıklardır.
Bölüm Hekimlerimiz

Ortopedi
Ortopedi ve Travmatoloji
İnsanların günlük yaşamlarında en önemli etkenlerden biri kas-iskelet sistemidir. İnsanların kas- iskelet sistemi; kemikler, kaslar, eklemler, bağ, tendonlardan oluşmaktadır. Ortopedi ve travmatoloji kas-iskelet sisteminde oluşacak hastalıkların doğumsal, çocukluk dönemi ve erişkinlerde tedavisini yapmaktadır. Ayrıca travma ile yaralanma ve kazalardan kaynaklı vücut hasarlarını konservatif ve cerrahi ile düzeltmeyi amaçlamaktadır.
Özel Aksu Göztepe Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü, deneyimli hekimleriyle hizmet vermektedir. Hastanemizde yapılan ortopedi ve travmatoloji ameliyatları ana başlıkları şöyledir:
· KEMİK KIRIKLARI VE ÇIKIKLARI KONSERVATİF (ALÇI-ATEL) VE CERRAHİ TEDAVİSİ
· ARTROASKOPİK AMELİYATLAR (DİZ, OMUZ VE AYAK BİLEĞİ)
· ARTROPLASTİ AMELİYATLARI (DİZ, KALÇA VE OMUZ EKLEM PROTEZLERİ)
· YUMUŞAK DOKU AMELİYATLARI
· İYİ HUYLU KEMİK VE YUMUŞAK DOKU TÜMÖRLERİ