14 Ocak 2019 Editör Sağlık Rehberi
0

Migren, insanın yaşamını olumsuz etkileyen ve bazı durumlarda kişiyi iş yapamaz hale getiren bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlık için geliştirilmiş ilaçlar ve tedavi yöntemleri bulunmaktadır. İlaçlar, bazı durumlarda semptomatik düzeyde kalmakta; bazı durumlarda ise hastalar daha doğal yöntemleri aramaktadır. Migren için ne yapılmalı? Doğal olarak bir tedavi yöntemi mümkün mü gibi soruları birkaç adımda açıklayalım.

·        Migren Oluşumu

Migren en basit tabiriyle otonom sinir sisteminden kaynaklanan bir rahatsızlıktır. Migren ortaya çıktığı zaman ve atak anlarından sinir sisteminin çoğu fonksiyonu aksamaktadır. Migren için alınan ilaçlar çoğu zaman ağrıları belirli düzeyde hafifletmeye yöneliktir. Fakat bu durumda migren tedavi edilmemiş olur.

·        Migren Tedavisi Mümkün Mü?

Tedavi için bu rahatsızlığı ortaya çıkaran nedenlere yönelik girişimler yapılmalıdır.  Nöral terapi gibi tedavi yöntemleriyle migren oluşumuna neden olan durumlar tespit edilebilmektedir. Böylece bu durumlar ortadan kaldırılarak migren oluşumu da engellenebilir. Migreni etkileyen faktörler arasında stres, yorgunluk, uykusuzluk, hormonel değişiklikler ve beslenme bozuklukları gibi nedenler yatabileceği gibi bazı durumlarda bu şartlar olmaksızın da migren oluşabilir.

·        Belirtiler Nelerdir?

Migrenin en net belirtisi şiddetli baş ağrısıdır. Böyle zamanlarda migren için ne yapılmalı sorusu defalarca insanın aklına gelir. Aslında uygun tedavi yöntemiyle bu hayatımıza engel oluşturacak rahatsızlıktan kurtulmak mümkündür. Migrenin diğer belirtileri arasında ses, ışık ve koku hassasiyeti gelir. Çoğu hasta migren atakları sırasında migren için ne yapılmalı sorusuna cevaplar ararken kendisine karanlık ve sessiz bir yer seçmek ister.

Doktorunuzu Şimdi Arayın: 0216 565 40 65

·        Migren için Ne Yapılmalı ?

Öncelikle migren teşhisi için mutlaka bir nöroloji uzmanına başvurulmalıdır. Migren teşhisi sonrasında ilaç tedavisine rağmen migren baş ağrılarında iyileşme olmazsa; nöral terapi ve regülasyon konusunda uzman hekim tarafından tedaviye başlanabilir. Bu nedenle migren şikayetiyle hekime başvuracağınız zaman nöral terapi geçmişi olan bir hekimi seçmenizde fayda bulunmaktadır. Nöral terapi ile sinir sistemine etki edilerek vücutta iyileşme hali ortaya çıkmaktadır. Migren için ne yapılmalı sorusuyla uzman hekime başvurduğunuzda nöral terapi deneyimiyle migreni ortaya çıkaran nedenlerden de uzaklaşabilirsiniz. Nöral terapi, sindirim sitemi problemlerinden fıtığa, tiroid hastalıklarından eklem ve romatizmal rahatsızlıklara kadar yaygın bir alan üzerinde tedavi edici etkiye sahiptir.

0
Önceki
Sonraki

Özel Göztepe Hastanesi, 1992 yılında hastalarını kabul etmeye başlamış ve İstanbul’un Anadolu Yakası’nın en köklü sağlık kurumlarından biri olarak hizmet sunumuna devam etmektedir. 2024 yılında Aksu Holding bünyesine katılan hastanemizin ismi Özel Aksu Göztepe Hastanesi olarak değişmiş ve alanındaki deneyimi ve güçlü kadrosuyla sağlık hizmetlerinde kalitesini artırarak sürdürecektir.

Güncellenme Tarihi: 01.05.2025 (info@aksugoztepehastanesi.com.tr)

Bizden Haberler

  • Ehliyet Sağlık Raporu Nedir? Kimler Alabilir? 8 Mart 2025
  • Port Kateter Nedir? Takılması, Bakımı ve Temizliği 8 Mart 2025
  • Port Kateterden Kan Alınması 8 Mart 2025
  • Diyabetik Ayak Tedavisi ve Cerrahisi 27 Şubat 2025

HASTANE İLETİŞİM BİLGİLERİ

Merdivenköy Mh. Şahika Sk.No:32

Yol Tarifi Al

Göztepe  İSTANBUL
info@aksugoztepehastanesi.com.tr
0216 565 40 65

SOSYAL MEDYA

 

KURUMSAL

Anasayfa

Hakkımızda 

Sağlık Rehberi

Basında Biz !

Anlaşmalı Kurumlar

Hekimlerimiz

Tıbbi Birimler

KVKK

İletişim

AKSU HOLDİNG İŞTİRAKİDİR.

WhatsApp Destek

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için çerezleri kullanıyoruz. Bu siteyi kullanmaya devam ederseniz, bunu kabul ettiğinizi varsayarız.Tamam